czwartek, 9 lutego 2012

lato,lato,lato czeka ...

...razem z latem czeka rzeka... napewno wiele z Was pamieta piosenke z filmu "Szatan z siodmej klasy",byl ponoc nawet serial,ale mnie juz nie bylo w kraju. Ja juz zaczynam pomalu stekac,bo  w tym roku jakos tak jest baaardzo goraco,a moze ja sie robie coraz mniej tolerancyjna. Sypiam bardzo malo i kiepsko,rano wczesnie wybiegam z domu dla ochlody,ale jak mozna sie schodzic jak juz o 7 rano jest powyzej 25 st. Czlowiek wraca po niecalej godzinie uchatany i odrazu  pod prysznic,ja juz nie pamietam kiedy puszczalam ciepla wode.


plaza rano, lub po 17-tej

tylko takie jedzenie smakuje


mam ochote na suszi.



13 komentarzy:

  1. A u nas nadal mrozy, chętnie bym się u ciebie ogrzała ;) śliczne zdjęcia. My z kolei gotujemy ciepłe zupy, wcinamy schabowe z kapustą i pijemy herbatę z miodem lub sokiem malinowym ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. To zdjecie z kamieniem i Toba na plazy przepiekne!A goraca to ja nie znosze, podejrzewam bardziej niz Ty, powoduje u mnie stan nicniechcenia, a tego to ja nie lubie.Chyba dlatego wybralam Andy gdzie temperatury bardzo znosne, takie wiecznej wiosny. Przesylam poranny chlodek i sloneczko, ktore jeszcze nie przygrzewa za bardzo..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Grazynko ja najbardziej kocham australijska wiosne i jesien.

      Usuń
  3. Sheba zapachniało latem i wakacyjnym jedzonkiem,
    jaką pastę wcinasz do tych oliwek ?
    wyglądasz jak zwykle pięknie i zdjęcia piękne :)))
    pozdrawiam z mroźnym wiatrem, maja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Maju, w sloiku to guacamola ,robiona osobiscie i bardzo ostra. Mamy teraz w Australii wysyp awokado.

      Usuń
    2. poproszę o przepis
      ja kocham awokado , ale nigdy nic z niego nie robiłam z reguły wcinam posolone ze świeżym chlebem i masłem,
      czekam o ile oczywiście zdradzasz sekrety kulinarne :))))

      Usuń
    3. Maju ,awokado to naprawde specjalny owoc,prosze sobacz strone http://pl.wikipedia.org/wiki/Smaczliwka
      Moj przepis na guacamole jest prosty.Jedno awokado rozgniatam widelcem , sol i pieprz do smaku ,1 lyzeczke sosu tabasko ,dodaje sok z pol cytryny,trzy zabki czosnku wycisnietego ,dwie lyzki jogurtu naturalnego i plaska lyzeczke miodu.Mozna to wszystko robic w blenderze,wtedy jest bardziej kremiste,ale ja lubie takie bardziej simple. Smacznego.
      Kochanie awokado to doskonala maseczma na buzie.Wustarczy polozyc taka ciape na twarzy na kilkanascie minut,ja to robie czesto.

      Usuń
    4. dziękuję Ci kochana :)
      jutro pędzę do sklepu, kupuję i robię guacamole :))
      już sama nazwa mi się podoba ,
      a może zdradzisz nam jeszcze jakieś przepisy z innego kontynentu ?

      Usuń
  4. Moja corka od malego lubi jesc suszone wodorosty, takie jak sie kupuje do robienia sushi. Dlatego czasem nazywam ja moja mala syrenka (my little mermaid)

    OdpowiedzUsuń
  5. "Szatan z 7 klasy" - klasyka, ulubiony film z mojego dzieciństwa! O serialu niestety nie warto nawet wspominać, nic nie straciłaś. U mnie mróz nie ustępuje... więc chyba mimo wszystko Ci zazdroszczę ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie dziś było 13 stopni na minusie. Chętnie bym się z Tobą zamieniła;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Lovely photos! =)

    http://pinkchampagnefashion.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Lovely serie...
    Thanks for the trip !
    Best regards from France,

    Pierre

    OdpowiedzUsuń