piątek, 29 października 2010

Straszenie zupa z dyni



Teraz jest sezon na dynie,jako dziecko pamietam moja babcia robila dynie na slodko-kwasno w sloikach.Ja tutaj w Australii pokochalam zupe z dyni i dla chetnych przygotowalam australijski przepis - bardzo prosty.








Ja moja zupe podaje z zapieczonym serem zoltym w chlebie wieloziarnistym. Doskonala na chlodne jesienne dni.
.

5 komentarzy:

  1. Właśnie mam dziś na obiad taką zupę:)))ja do dyni dodaję czosnek ,kilka ząbków i trochę startego imbiru,żeby była ostrzejsza,a zamiast śmietany daję mleko kokosowe:)))))))))i tak samo podaję z grzankami z grahamek z czosnkiem:)))a dynia marynowana stoi i złoci się w słoiczkach:))pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też robię z imbirem i mlekiem kokosowym. bardzo lubię!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super,ja tez musze sprobowac z imbirem ,czosnkiem i mlekiem kokosowym,to tak bardziej po azjatycku.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ściągnęłam sobie Twój przepis, dziękuję! Zupka wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie też była dynia i zupka ....

    OdpowiedzUsuń