Doskonaly placek,mozna go jesc na cieplo i na zimno. Skladniki : 150gr maki pelnoziarnistej.30 gr maki kukurydzianej,600 gr,startej dyni na grugej tarce, 3jaja , 2 lyzki kwasnej smietany lub jogurtu, 2 lyzki oleju z oliwek, 150 gr zoltego sera utartego jak dynia, 1 cebula.3 zabki czosnku,1 czerwona papryka,2-3 galazek bazylii, 1 lyzka musztardy gruboziarnistej,1 lyzeczka proszku do pieczenia,sol,pieprz i ostra papryka do smaku.
ciasto jest dosc geste,ukladamy warstwe okolo 3-4 cm grubosci, do zaroodpornej salaterki wysmarowanej maslem.
...super przepis....muszę zrobić...pozdrawiam cieplutko....
OdpowiedzUsuńTeż bym chętnie zrobiła, tylko nie wiem, czy mam tyle odwagi, żeby poeksperymentować... Ale mam nawet takie ustrojstwo do wyciskania czosnku, więc może powinnam spróbować :)
OdpowiedzUsuń